N33 uren afgesloten door vallende bomen(Video)

Veendam – De provinciale weg tussen het Drentse Gieten en het Groningse Meeden is tot in de vroege woensdagochtend afgesloten geweest vanwege vallende bomen. De herfststorm hield danig huis in de bomen die langs de N33 staan. Tussen het Groningse Veendam en Wildervank zijn woensdagochtend/nacht enkele tientallen bomen gesneuveld.
Even voor half twaalf werden automobilisten die op de N33 reden compleet verrast doordat de storm ineens extreem te keer ging.
Bomen van een halve meter doorsnee knapten af als lucifershoutjes en kwamen op het wegdek terecht. Enkele automobilisten ontkwamen ternauwernood aan de vallende bomen. Anderen kwamen vast te zitten in de chaos. Over een lengte van zo’n honderd meter zijn ongeveer 25 tot 35 bomen compleet vernield. Omdat de situatie erg gevaarlijk was besloot de politie, Rijkswaterstaat en de Provincie direct de N33 af te sluiten tussen het Groningse Meeden en het Drentse Gieten. Ook alle opritten waren dicht. De brandweer van Veendam kreeg de hulp van de korpsen uit Winschoten en Hoogezand. Enkele bomen die gevaarlijk scheef hingen werden neergehaald. De N33 is een groot deel van de nacht dichtgebleven vanwege opruimwerkzaamheden.
Zideo – online video kijken – delen en meerN33 uren afgesloten wegens vallende bomen
Foto/Video – Danny Gaasendam/Persbureau Meter