Ondanks reclamefolder geen ‘Duits vuurwerk’

Foto: aldi-nord

Meppen – In de Duitse grens streek zijn door de Duitse Aldi, Lidl en Kaufland duizenden reclamefolders verspreid met vuurwerkreclame. Dit vuurwerk is volgens de reclamefolders vanaf dinsdag 29-12 tot donderdag 31-12 te koop. Helaas zal dit vanwege het Duitse vuurwerkverbod niet het geval zijn. De Duitse regering besloot om een vuurwerkverbod in te stellen om drukte bij verkooppunten en te voorkomen. Het verbod is ook mede ingesteld om de druk op de zorg te ontlasten. Afgelopen jaren gingen de laatste drie dagen van het jaar duizenden Nederlanders de Duitse grens over om bij supermarkten goedkoop vuurwerk te kopen.

Folders waren al gedrukt
Volgens de Duitse site ‘waslosin.de’ waren volgens de supermarkten de miljoenen folders al gedrukt voor het vuurwerk verbod. En zou het te kort dag zijn geweest om de folders aan te passen. Ook zou dit een enorme milieu belasting met zich mee gebracht hebben.

Avondklok

In de Duitse grens regio lopen net als in Nederland de corona besmettingen hard op. Daarom geld er tot 12 januari een avondklok. Wat in houd dat op 31 Dec (Oud en nieuw) iedereen tussen 21.00uur en 05.00uur binnen moet blijven.

archief vuurwerkverkoop Lidl Duitsland