Politie zoekt vier verdachten na plofkraak in Nieuw-Dordrecht(Video)

Foto/Video - Klaas Lunshof/Persbureau Meter

Nieuw-Dordrecht – De politie is op zoek naar minstens vier verdachten van een plofkraak aan de Rietdekkershof in Nieuw-Dordrecht. Rond 04:30 uur is daar geprobeerd om een geldautomaat open te breken met behulp van een explosief. De verdachten zijn er vandoor gegaan, mogelijk in een donkerkleurige Audi. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er een buit is gemaakt. De politie roept inwoners van Nieuw-Dordrecht en omgeving op om camerabeelden te bekijken.

Opvang omwonenden
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen om te kijken of het pand, waar de geldautomaat gevestigd is, veilig is. Dat onderzoek was zondagochtend rond 09:00 uur nog gaande. Zo wordt er gekeken of er niet nog andere explosieven bij de geldautomaat zijn. Ook wordt onderzoek gedaan naar het gebruikte explosief. De politie onderzoekt of er een buit gemaakt is. Directe omwonenden zijn opgevangen op een nabijgelegen locatie. Rond 11:00 uur gaf de EOD het sein veilig en kon men weer naar huis.

Voertuig(en) en vluchtrichting
De plofkraak aan de Rietdekkershof is door meerdere buurtbewoners gemeld. De politie trof ter plaatse geen verdachten aan. We zijn meteen met een onderzoek begonnen. Er zal sporenonderzoek worden uitgevoerd en inmiddels zijn er meerdere camerabeelden veiliggesteld. Daarnaast hebben agenten gesproken met getuigen en omwonenden. Uit die informatie werd duidelijk dat er minstens vier verdachten in donkere kleding betrokken waren bij de plofkraak. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk met wat voor voertuig(en) en in welke richting zij zijn weggevlucht.

Tips en camerabeelden
De politie spreekt met zoveel mogelijk getuigen en omwonenden. Het kan zijn dat iemand anders ook beschikt over waardevolle informatie of zelfs beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashcam. Heeft u tips of beelden? En heeft u die nog niet gedeeld met de politie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem delen via 0800-7000. U kunt tips en beelden ook insturen via Politie.nl of onderstaand tipformulier.
UPDATE 14:00 UUR
Donkerkleurige Audi
Uit onderzoek blijkt dat de verdachten mogelijk zijn weggevlucht in een donkerkleurige Audi. Dat is vlak na de plofkraak gebeurd, zo rond 04:30 uur. Het voertuig droeg mogelijk een witte kentekenplaat. We sluiten op dit moment niet uit dat er ook een ander voertuig betrokken is geweest bij de plofkraak. Daarnaast zien we vaak dat daders van plofkraken een voorverkenning doen. Mogelijk dat het voertuig eerder in Nieuw-Dordrecht is gezien.

Oproep aan inwoners Nieuw-Dordrecht en omgeving: bekijk camerabeelden

De politie doet een oproep aan alle inwoners van Nieuw-Dordrecht en omgeving, die in het bezit zijn van een cameradeurbel of dashcam. We willen u vragen om deze beelden te bekijken in het tijdvak van 03:30 uur en 05:30 uur. Ziet u een donkerkleurige Audi op de beelden? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie. Ziet u een ander verdacht voertuig of een verdacht persoon? Laat het ons dan ook weten. Tenslotte kan het zijn dat het voertuig eerder in Nieuw-Dordrecht is geweest voor een voorverkenning.