Politie arresteert zakkenrollers en kledingdieven Emmen

archief - Persbureau Meter

Emmen – De politie heeft vrijdagmiddag twee vrouwen aangehouden op verdenking van zakkenrollerij in een kledingwinkel in Emmen. Hierbij heeft de politie met 1 slachtoffer gesproken en is de politie nog op zoek naar een tweede vrouwelijk slachtoffer.

Kledingdiefstal
Woensdag 26 februari heeft de politie ook al 3 verdachten aangehouden in het centrum van Emmen. Een handhaver van de gemeente Emmen wees de politie op een verdachte situatie. Toen de politie 3 verdachte mannen aansprak deden ze zenuwachtig en zeiden geen identiteitsbewijs bij zich te hebben.
Toen de politie de mannen ging fouilleren troffen ze een identiteitsbewijs en in de rugzakken gestolen kleding aan. Bij verder fouilleren worden ook nog kniptangen en verwijderde labels aangetroffen. De mannen zijn aangehouden.
Het gaat om een 20-jarige man, een 23-jarige man en een 24-jarige man, allen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zitten nog vast en worden voorgeleid voor de Rechter-Commissaris. De kleding kon terug worden gegeven aan de rechtmatige winkels.