Politie houd verdachte pakketbezorgers aan

Hoogeveen – De politie heeft dinsdag 17 december twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar mensen die zich voordeden als pakketbezorgers.

Zaterdag 14 december melde de politie op Facebook dat iemand zijn bankrekening was leeggehaald nadat de bewoner bij een pakketbezorger 1 euro had gepind.

Er wordt gezegd dat er een pakket voor de bewoners is. Voor het ontvangst van dit pakket moet de bewoner eenmalig 1 euro over maken. De “bezorger” heeft een soort pinapparaat bij zich. De pinpas moet worden afgegeven inclusief de pincode. Vervolgens krijgt de bewoner een pinpas terug en het pakketje. In dit pakket zit een cadeaukaart. Uiteindelijk blijkt dat de bewoner niet zijn eigen pas heeft terug gekregen. Ondertussen heeft de “bezorger” de bankrekening al leeg gehaald.

Maandag 16 december kreeg de politie wederom meldingen van deze werkwijze in Drenthe. Hier bleek het slachtoffer, welke slecht ter been is, gebeld te zijn door een anoniem nummer met de mededeling dat er geprobeerd is een pakketje te bezorgen, maar dat men niet thuis was. Hierop werd aangegeven door het slachtoffer dat deze niet in de mogelijkheid is om het pakketje op te halen, waarop werdt aangeboden om het pakketje opnieuw te leveren voor een bedrag van 1 Euro.

Voor het leveren van het pakketje werdt er dus telefonisch contact gezocht met de slachtoffers.

Wordt u benaderd door een pakketbezorger, schroom niet en informeer gelijk de politie! Ook als het pakket nog bezorgd gaat worden.
De politie vraagt ook om u ouders en/of grootouders te informeren over deze werkwijze.

De aanhouding volgende door goed politie werk en oplettende burgers.
De politie wil dan ook iedereen bedanken voor hun betrokkenheid en alertheid.