Politie neemt honden in beslag na meerdere bijt incidenten

stock
Foto - Pbm

Echten – De politie heeft donderdagmiddag in Echten twee honden in beslag genomen. De honden zouden volgens de politie betrokken zijn geweest bij meerdere bijt incidenten.

Er zouden meerdere aangiftes van bijt incidenten tegen het baasje zijn. Eerder zou al een muilkorf en aanlijngebod zijn opgelegd. Wat niet tot resultaat leidde. Hierop heeft de politie in samenwerking met handhaving van gemeente de Wolden de honden in beslag genomen.

“Artikel 6:179 BW is duidelijk over de aansprakelijkheid van de door een dier veroorzaakte letselschade: de eigenaar van het dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade. Honden kunnen soms onverwacht reageren op situaties en gedrag vertonen die de hondeneigenaar nog niet eerder bij zijn hond had gezien: ‘

‘dat doet hij anders nooit’,
‘hij heeft nog nooit iemand gebeten’,
‘hij heeft nog nooit een peuter aangevallen’,
‘dit is de eerste keer dat hij iemand bijt’,
‘hij is nog nooit agressief naar kinderen geweest’.

Honden zijn onberekenbaar en het baasje moet daar ten alle tijden rekening mee houden. Reden voor de wetgever om alle aansprakelijkheid van de gedragingen van een hond bij de eigenaar neer te leggen. De schuldvraag is bij een bijtincident met hond niet van belang.”
https://letsel.info/bijtincident-met-hond/