Politie neemt vuurwerk en speelgoedwapens in beslag Koekange

Foto: Archief/Persbureau Meter

Koekange – Op woensdag 12 december 2018, heeft de politie naar aanleiding van een groot landelijke onderzoek, 14 kg vuurwerk en meerdere op echt gelijkende (speelgoed)vuurwapens in beslag genomen in Koekange.

De politie wil mensen graag informeren over hoe krachtig en gevaarlijk vuurwerk kan zijn. Sommige stukken zwaar, illegaal vuurwerk zoals een Cobra8 zijn net zo krachtig en explosief als een granaat. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen hoeveel schade het afsteken van zo’n stuk vuurwerk aanricht! Het vuurwerk is niet voor niets illegaal.

Tips
Als je denkt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verkocht, verhandeld of getransporteerd kun je dit melden bij de politie. Dit mag via een privébericht, via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Online kan dit ook via http://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

Slachtoffers
Bij de jaarwisseling 2017/2018 moesten 434 mensen zich melden bij de spoedeisende hulp en melde zich zo’n 700 mensen bij de huisartsenpost. Hierbij is knalvuurwerk voor bijna de helft verantwoordelijk voor het letsel. Knalvuurwerk is dan ook gevaarlijker dan siervuurwerk. Ook is de helft van de slachtoffers onder de 20-jaar.

Bron: Facebook Politie Hoogeveen
Bron: Veiligheid.nl