Politie Twente zoekt vissers Twentekanaal naar aanleiding dood Jan Diphoorn

Twente –
In verband met het onderzoek naar de dood van Jan Diphoorn is Politie Twente op zoek naar twee vissers. In de ochtend na zijn verdwijning, op donderdag 18 oktober, hebben agenten tussen 7.30 uur en 9.00 uur gesproken met twee mannen die zaten te vissen bij paal 15 van het Twentekanaal. Het rechercheteam komt graag nogmaals met hen in contact. Ook als zij zelf denken weinig aanvullende informatie te kunnen geven, doet Politie Twente toch een beroep op hen om zich te melden. Dit kan via 0900-8844, onder vermelding van TGO Maureen. Mailen kan via tgo.maureen@twente.politie.nl.

Dankzij oproepen in diverse media heeft het rechercheteam al veel tips ontvangen en is zij volop bezig met het horen van getuigen. De ‘gouden tip’ zit er echter nog niet bij. Het is voor het team moeilijk om een goed beeld te krijgen van de wereld van Jan Diphoorn. Nog steeds is zij met name op zoek naar mensen die via chatten, mail of websites contact hadden, hoe weinig ook, met Jan. Zij benadrukt hierbij de mogelijkheden om dit in alle vertrouwelijkheid en anoniem te doen. Dit kan via het speciale nummer van de Criminele Inlichtingen Eenheid; 06-47627169 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Het versturen van een persbericht in de Duitse media heeft geleid tot contact met de omroep WDR. Zij hebben de afgelopen dagen opnames gemaakt in Twente voor het opsporingsprogramma Kriminal Report. Maandag 19 september zullen zij middels een reconstructie aandacht besteden aan het onderzoek. Ook daar zal aandacht worden besteed aan de contacten die Jan Diphoorn via internet onderhield met inwoners van het Duitse grensgebied.

Foto – Archief persbureau Meter