Politie waarschuwt verhoogd aantal inbraken tijdens ‘donkere dagen’

Meppel – De politie van Meppel waarschuwt voor een verhoogd aantal inbraken. Waarbij de laatste twee weken in Meppel 11x is ingebroken en in Havelte 4 keer. In deze periode van het waarbij de dagen korter worden en het ‘savonds vroeg donker wordt is ieder jaar een verhoogde activiteit van inbrekers en diefstallen zichtbaar. De politie vraagt verdachte situaties te melden.

Meppel

Politie Facebook Meppel

Politie bericht
De “donkere dagen” zijn weer begonnen, helaas zien we als politie dat momenteel terug komen in het aantal inbraken. In Meppel en Havelte is de laatste twee weken respectievelijk 11x en 4x ingebroken. Wij adviseren onder andere om uw woning deugdelijk af te sluiten bij vertrek en waar nodig meer inbraakwerende maatregelen te nemen zoals extra haken op uw ramen en deuren. Vooral ramen en buitendeuren aan de zij- en achterkant van de woning zijn kwetsbaar.

Havelte

Politie facebook Meppel

Daarnaast willen we inbraken voorkomen, u kunt ons hierbij helpen door verdacht gedrag te melden.
Na een inbraak blijkt achteraf vaak dat buren iets opvallends hebben gezien. En dat ze de politie niet belden, omdat ze dachten dat het toch niets was. Ook als u twijfelt, bel de politie via 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen. Wist u dat 80% van de woninginbraken dankzij oplettendheid van buren wordt opgelost? Wat wil de politie weten? De politie gaat op zoek naar de perso(o)n(en) die u heeft gezien. Daarom is het belangrijk om op het uiterlijk te letten. Schrijf op wat u zag:
• Lengte (groter of kleiner dan uzelf)
• Postuur (dik of dun)
• Leeftijd (schatting)
• Haarkleur
• Kapsel
• Kleding (kleur en soort)
• Tas of rugzak (kleur en soort)
• Opvallende kenmerken zoals tatoeage of litteken
• Welk vervoermiddel? (merk, model, kleur en kenteken).

Bellen met de politie:
Spoed en melden verdacht gedrag 112
Voor doven en slechthorenden 0900-8112
Geen spoed 0900-8844
Voor doven en slechthorenden 0900-1844

Hulp en informatie via internet:
www.politie.nl
www.politiekeurmerk.nl
www.meldmisdaadanoniem.nl
www.slachtofferhulp.nl

Wanneer kunt u 112 bellen:
http://www.politie.nl/ onderwerpen/contact-112.html