Politie waarschuwt voor toename inbraken Assen

Foto: Erik Smit - Persbureau Meter

Assen – De politie van Assen waarschuwt voor een toename van het aantal inbraken in schuurtjes en garages. De inbrekers hebben het voornamelijk gemunt op e-bikes. Maar ook andere waardevolle voorwerpen worden gestolen zoals gereedschappen. De meenste inbraken vinden tussen 22.00 uur en 07.00 uur plaats. De politie geeft aan in deze buurten extra te gaan surveilleren.

De politie doet nu onderzoek naar de inbraken. Na onderzoek blijkt dat het redelijk eenvoudig is om toegang te krijgen tot gebouwen. Door het manipuleren van sensoren of door bij meerdere personen aan te bellen met een gezamenlijke portiek.

Voor tips verwijst de politie naar https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/. Of vraag een erkend beveiligingsbedrijf om een check te doen. Ook heeft de gemeente buurtbewoners een brief gestuurd met preventieadviezen, zoals het (extra) op slot zetten van de fiets in de schuur en het verwijderen van de accu. Ook is het zeer raadzaam om specifieke gegevens van uw eigendommen te noteren, zoals serienummers en framenummers.

Zeker in deze vakantieperiode is het verstandig om met buren afspraken te maken over het in de gaten houden van elkaar woning en schuur of garage. Als er sprake is van verdachte situaties, bel dan meteen met 112.

Ook heeft de politie gevraagd aan opkopers van fietsen en andere goederen om goed op te letten of er gestolen goederen bij zitten. Daarvoor hebben zij een speciaal programma; het Digitale Opkopersregister. Door dit systeem zijn in Assen al meerdere inbrekers en helers aangehouden.

De politie doet een oproep om in gebruik zijnde particuliere camera’s aan te melden bij Camera in Beeld. Klik hier om u aan te melden.

Heeft u tips, informatie of vragen, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem (0800 7000)