Politie zoekt belangrijke getuigen in zaak; Dood Cas Steenbergen

Foto: Screenshot avrotros Opsporing Verzocht

De politie heeft nieuwe informatie ontvangen over de dood van Cas Steenbergen (23) uit De Schiphorst. In de nacht van 16 op 17 juli 2022 raakte hij op een nog altijd onduidelijke manier gewond toen hij vanaf een manegeterrein in Veeningen naar huis fietste. Cas overleed vier weken later.

Samen met zijn vrienden bezocht Cas een tentfeest tijdens het Concours Hippique De Wolden. Tussen 01.50 en 02.45 uur is hij vanaf het feestterrein naar huis gefietst. De volgende ochtend trof zijn moeder hem bewusteloos aan in zijn bed. Cas had een bloeding in zijn hersenstam en onder meer een gebroken rib en sleutelbeen.

Hartstilstand
Cas werd meteen geopereerd en heeft vier weken in coma gelegen. Kort voordat hij naar een speciale kliniek zou gaan om hem weer bij bewustzijn te krijgen, overleed hij aan een hartstilstand.

Nieuwe informatie
Onderweg tussen het feestterrein en De Schiphorst moet er iets zijn gebeurd wat hem uiteindelijk fataal is geworden. In eerste instantie ging de politie uit van een noodlottig ongeval. Dankzij nieuwe informatie houdt het onderzoeksteam er rekening mee dat de dood van Cas toch geen ongeluk is geweest en is het onderzoek heropend.

Belangrijke getuigen
Cas fietste rond 01.51 uur weg bij het manegeterrein. Terwijl hij over het fietspad reed, passeerde hij drie vrouwen en een man; allen met een lichte huidskleur. Kort daarna rende die betreffende man in de richting van Cas. Onduidelijk is wat er daarna is gebeurd.

De politie wil zo snel mogelijk in contact komen met de man en de vrouwen.
– Getuige 1: de man die achter Cas aan rende is vermoedelijk begin 20 en droeg die nacht een grijze trui, een zwarte broek en witte schoenen. Hij was betrokken bij een opstootje na afloop van het feest en werd door een vrouw op afstand gehouden.
– Getuige 2: de blonde vrouw die de man wilde tegenhouden droeg die nacht een witte jas en een zwarte broek.
– Getuige 3: jonge vrouw die een roze hoodie of trui droeg.
– Getuige 4: jonge vrouw die mintgroene bovenkleding aan had.

Deel uw informatie

Hoe is Cas die nacht gewond geraakt?
Wie zijn de man en vrouwen langs wie Cas die nacht is gefietst?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

Politie.nl Tipformulier

bron. avrotros Opsporing Verzocht