Politie zoekt getuigen woninginbraken Rolde

Rolde – In Rolde zijn zaterdag 2 november tussen 12.30 uur en 22.30 uur een viertal woninginbraken en één poging woninginbraak gemeld. Dit waren woningen in verschillende straten in de bebouwde kom van Rolde. De politie heeft die avond in de omgeving van de gemelde inbraken tevergeefs gezocht naar de inbrekers.

Getuigen hebben die avond twee mannen gezien die zich verdacht ophielden bij een woning aan de Hoornsestraat. Bij deze woning was gepoogd in te breken. Mogelijk zijn deze mannen betrokken bij één of meerdere van de inbraken. De éne man was licht getint, ca 1.80 lang, had kort zwart kroeshaar, een smal gezicht en een dun postuur. Hij droeg een licht jasje en een donkere broek. De tweede man was ook licht getint en droeg een donkere jas met daaronder een sweatshirt met capuchon die hij niet droeg. Hij had een muts op zijn hoofd en was circa 1.80 lang en had een forser postuur dan de eerste man.

Onderzoek
Forensisch rechercheurs gaan sporenonderzoek doen in en om de woningen en er wordt een buurtonderzoek gehouden om meer informatie te verzamelen. Beschikbaar gestelde camerabeelden maken ook deel uit van het onderzoek.

Burgernetactie
De meldkamer van de politie heeft gisteren een melding via Burgernet gedaan om inwoners te vragen extra oplettend te zijn. In deze melding werd gesproken over mogelijke verdachte auto’s. Die zijn tot op heden nergens aan te linken. Heeft u informatie over auto’s of personen die zich verdacht ophielden of hebben opgehouden in de periode van de inbraken of daaraan voorafgaand? Belt u dan met 0900-8844.

Informatie en camerabeelden zijn welkom
Heb je informatie of heb je iets gehoord of gezien wat mogelijk met deze inbraken te maken zou kunnen hebben en de politie kan helpen in het onderzoek naar het achterhalen van de daders, bel dan met 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000. Camerabeelden zijn welkom.

Meld verdacht gedrag altijd via 112!
Wanneer je getuige bent van het voorbereiden van een inbraak of diefstal kun je dit melden bij 112. Dan kan de politie direct in actie komen en is de kans groter dat inbrekers op heterdaad worden aangehouden.

Bron. Politie facebook Noord-Drenthe