Politiehelikopter helpt bij aanhouding autodief A37

Wachtum – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag na een grote zoekactie in en rondom Wachtum een 20-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. Vanwege het onderzoek werd de A37 tijdelijk afgesloten.

Surveillerende agenten kregen een melding dat op de A28 een gestolen Audi zou rijden. De auto was met hoge snelheid onderweg richting de Duitse grens. Op de A37 ter hoogte van Wachtum zagen agenten de bewuste auto op de vluchtstrook staan. Er zat niemand meer in. Direct werd gestart met een zoekactie in de omgeving. Agenten kregen daarbij hulp van politiehonden en een helikopter. Ook werd aan de deelnemers van Burgernet gevraagd om uit te kijken. Uiteindelijk resulteerde dat in de aanhouding van een 20-jarige inwoner van Utrecht. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Vanwege sporenonderzoek werd de A37 tijdelijk afgesloten.

Hoogeveen – Uit Hoogeveen kwamen vannacht diverse meldingen van een helikopter boven de stad. De politiehelikopter zou volgens getuigen geland zijn op vliegveld Hoogeveen om te tanken.

Zuidwolde – Dinsdagochtend werd vlak langs de A28 een uitgebrande Audi aangetroffen.
Uitgebrande Audi aangetroffen Zuidwolde