Prins van Oranje bezoekt Thales Nederland

Den Haag – Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan Thales Nederland. De Prins bezocht de hoofdvestiging van Thales in Hengelo waar hij zich heeft laten informeren over de recente ontwikkelingen op het gebied van technologie voor bescherming en veiligheid.

Thales Nederland maakt deel uit van de internationale Thales Groep die in 50 landen gevestigd is. De Nederlandse vestiging richt zich op radartechnologie en is actief op het gebied van lucht- en ruimtevaart en transportsystemen. Bij Thales Nederland werken 2000 medewerkers.

De Prins sprak met directieleden en medewerkers. De Prins liet zich informeren over de uiteenlopende werkterreinen van Thales. De Prins kreeg een uitleg over de werking van het bedrijf, innovaties op het gebied van radars, sensoren en hightechsystemen, de geopolitieke positie die de technologie van Thales met zich meebrengt, maatschappelijke veiligheid en de Nederlandse samenwerking tussen overheid, instituten en industrie op het gebied van marine technologie. De Prins kreeg een rondleiding langs radars en sensoren, bezocht een radartestruimte en kreeg een demonstratie met betrekking tot evenementenveiligheid.

Foto – archief Persbureau Meter