Prinses Laurentien bij slotevenement Week van de Alfabetisering

Den Haag – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is zaterdag 10 september in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam aanwezig bij het slotevenement van de Week van de Alfabetisering. Tijdens dit evenement wordt de lengte van het Langste Gedicht van Nederland bekend gemaakt.

Ter gelegenheid van de 7e editie van de Week van de Alfabetisering roept Stichting Lezen & Schrijven jong en oud in Nederland op om mee te schrijven aan het Langste Gedicht van Nederland. Tijdens het afsluitingsfeest van de Week op 10 september sluit Prinses Laurentien – samen met honderden kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar – het gedicht af en wordt de totale lengte van het gedicht bekend gemaakt.

Met deze recordpoging wil Stichting Lezen & Schrijven iedereen in Nederland laten zien dat creatief schrijven de taal- en leesvaardigheid bevordert, maar ook hoe belangrijk het is om te kunnen schrijven.

Stichting Lezen & Schrijven heeft als doel om geletterdheid op een innovatieve en doelgerichte wijze breed te verankeren in de samenleving. De stichting wil laaggeletterdheid helpen voorkomen en verminderen door concrete projecten te initiëren en publieke en private organisaties bijeen te brengen. Prinses Laurentien is bestuursvoorzitter van Stichting Lezen & Schrijven. De Week van de Alfabetisering wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Foto – Archief Persbureau Meter