Verdachte autobranden opgepakt in Nieuw Amsterdam(Video)

Foto/Video - Fabian Grave/Persbureau Meter

ieuw-Amsterdam/Erica/Klazienaveen/Emmen – In de nacht van Donderdag op Vrijdag zijn opnieuw enkele autobranden gemeld in Zuid-Oost Drenthe.

Omstreeks 02:20 uur werd er een autobrand gemeld aan de Vaart Z.Z. in Nieuw-Amsterdam. Ter plaatse bleek het een uitslaande autobrand, de brandweer van Emmen heeft deze brand geblust.

Rond hetzelfde tijdstip werd er een tweede autobrand gemeld aan de Griendtsveenstraat in Erica, hier stond ook een auto in lichterlaaie. De brandweer van Schoonebeek werd opgeroepen en heeft de brand geblust.

Omstreeks 02:50 uur werd er een autobrand gemeld aan de De Lauden in Klazienaveen, hier stond een kleine bestelbus in brand. De brandweer van Klazienaveen heeft de brand geblust.

De politie is bij alle branden aanwezig en controleert automobilisten die passeren, ook zetten ze de wrakken af met politielint.

De brandweer van Emmen is vanuit Nieuw-Amsterdam doorgealarmeerd naar een autobrand aan de Laan van de Eekharst in Emmen, dit omstreeks 03:15 uur.

Ter plaatse betrof dit een uitslaande autobrand, de brandweer heeft de brand geblust.

De politie heeft kort onderzoek gedaan en bewijsmateriaal in zakken gedaan, morgen zal Forensische Opsporing verder onderzoek gaan doen.

Update 10:00 uur:

De politie heeft afgelopen nacht na een korte achtervolging een 20-jarige man uit Klazienaveen aangehouden aan De Doeze in Klazienaveen. De man is verdachte in de reeks autobranden en is meegenomen naar het bureau en zal worden verhoord. Zijn auto, een Suzuki Alto is in beslag genomen.

De auto in kwestie was al meerdere keren door ons Persfotografen gespot met opvallend rijgedrag vanaf de gemelde autobranden. Het kenteken was doorgegeven aan de politie en die hebben de auto vannacht dus aangetroffen vlakbij de autobrand in Klazienaveen.

In de nacht van dinsdag op woensdag gingen drie auto’s in vlammen op in Nieuw-Amsterdam, Erica en Erm.
Op de carpoolplaats aan de Dikkewijk OZ langs de A37 brandden dit jaar ook al vier auto’s uit. In de regio van Nieuw-Amsterdam staat de teller inmiddels op elf autobranden dit jaar, in de regio Zuidoost Drenthe zelf een totaal van 18 autobranden.

De politie onderzoekt of de verdachte verantwoordelijk is voor meerdere, al dan niet alle autobranden in de regio. De man zit vast, zijn auto is in beslag genomen.