Recordaantal bezoekers in Plopsa Indoor Coevorden(Video)

Coevorden – De Plopsa-parken kunnen terugblikken op een uiterst succesvolle zomer! Maar liefst 900.000 bezoekers brachten in juli of augustus een bezoek aan een Plopsa-park. Recordcijfers werden genoteerd in Plopsa Indoor Coevorden, Plopsaland De Panne én Plopsa Indoor Hasselt. Plopsa Coo kende, door het slechte zomerweer, een achteruitgang.

Plopsa Indoor Coevorden scheerde hoge toppen in juli en augustus en verbrak daarmee record van vorig jaar. Het indoorpark verwelkomde in de zomervakantie 5 % meer bezoekers als in 2010. Maar liefst 83.000 Nederlanders ontvluchtten het slechte weer en trokken naar Plopsa Indoor Coevorden, in de Drentse provincie.

Ook Plopsaland De Panne, het grootste Plopsa-park, verbrak deze zomer het vorige record! Maar liefst 542.000 bezoekers beleefden een dagje Plopsa-plezier. Dit vertegenwoordigt een stijging van 5% t.o.v. zomer 2010 (vorig record). In augustus werden maar liefst 300.000 bezoekers geteld, wat eveneens een record op maandbasis betreft. Het slechte zomerweer weerhield de pretparkbezoeker duidelijk niet naar Plopsaland De Panne af te zakken. De gloednieuwe indoorzone met meer dan 10 attracties, Mayaland, trok heel wat nieuwsgierigen naar Plopsaland De Panne en vormde dan ook een perfecte verpozing op regenachtige momenten. De vele innovaties (Anubis The Ride, Bos van Plop, Mayaland en talrijke evenementen) liggen mee aan de basis van een continue groei van Plopsaland De Panne.

Het Belgische indoorpark Plopsa Indoor Hasselt kende net als Plopsa Indoor Coevorden een mooi succes en verbrak eveneens het vorige record! Het park ontving 91.000 bezoekers tijdens de zomermaanden juli en augustus. Dit vertegenwoordigt een stijging van maar liefst 25% t.o.v. zomer 2010.

Plopsa Coo, gelegen aan de Watervallen van Coo, kende deze zomer een achteruitgang van 20%. Het park in de Belgische Ardennen ontving 180.000 bezoekers. Ondanks de gloednieuwe investering, Vicky The Ride, een achtbaan type spinning coaster, leidde het slechte zomerweer tot een daling in bezoekersaantallen.

Over Plopsa

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat 5 parken uit: het themapark Plopsaland De Panne, het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt en de toeristische site Plopsa Coo. In 2010 opende het eerste Nederlandse Plopsa-park, Plopsa Indoor Coevorden. Eind 2010 werd het eerste Duitse park overgenomen, Holiday Park. Plopsa-parken combineren de magie van de Studio 100-figuren met het plezier van vele topattracties in een unieke omgeving. Naast de parken beheert Plopsa ook 2 externe Plopsa Winkels in Wijnegem Shopping Center en in Hasselt.

Foto/Video (van opening Plopsa in Coevorden) – Archief Persbureau Meter