Tien zwemmende paarden in Zuidlaardermeer Drentse de Groeve(Video)

Foto/Video - DuoFocus/Persbureau Meter

DE GROEVE – Zwemmende paarden hebben de hulpdiensten zondagavond urenlang bezig gehouden langs het Zuidlaardermeer bij het Drentse De Groeve.

De eigenaresse van de paarden, Sharon Holman, kwam zondagmiddag niks vermoedend aan bij haar wei. Ze trof een lege wei zonder paarden aan. In eerste had ze de politie gebeld en gevraagd of er een vermissing bekend was. Bij de politie was op dat moment niks bekend. Aan het einde van de middag werd zij door de politie gebeld dat de paarden waren gespot in het Zuidlaardermeer.

Samen met paar andere mensen heeft ze langs het meer gezocht, maar zonder resultaat. Rond 18:30 uur werd de brandweer van Zuidlaren gealarmeerd, en even later nog de brandweer van Hoogezand met onder andere een brandweerboot. De brandweer heeft samen met de eigenaresse langs het water gezocht.

Rond 20:00 uur waren de paarden weer gespot. Twee brandweerlieden zijn met een waadpak meteen het meer in gegaan en naar de paarden gezwommen .Eén paard werd met succes vastgemaakt aan een tuigage en de rest van de kudde volgde richting land. Rond 20:30 uur waren de paarden weer op het droge, allen maken ze het goed.