Tientallen grafmonumenten vernield door Omgevallen boom(Video)

Foto/Video - Erik Smit/Persbureau Meter

ASSEN – Op de Zuiderbegraafplaats in Assen is een grote eeuwenoude boom omgevallen. Daarbij viel de boom op tientallen graven die allen beschadigd raakten. De boom viel Vrijdag. De schade aan de grafmonumenten was op veld 11-A

Afgelopen vrijdag is er. Hierdoor is er schade ontstaan aan verschillende grafmonumenten. Het betreft grafmonumenten op het veld
II-A.

De gemeente heeft een aannemer ingeschakeld om de boom op te ruimen. Hier is de aannemer dinsdag mee begonnen. Na de bergingswerkzaamheden wordt de ontstane schade bekeken en welke grafmonumenten het allemaal betreft. Hoe de schadeafhandeling precies zal gaan, wordt nog onderzocht.

Omgevallen boom
Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de boom is omgevallen is nog onderwerp van onderzoek. Het lijkt erop dat bij de omgevallen boom de wortels zijn aangetast door een ziekte. Daarom worden ook de omliggende bomen geïnspecteerd om te zien of zij ook ziek zijn. Als dit het geval is worden hierop passende maatregelen genomen.

Nabestaande of rechthebbende?
Aan nabestaanden of rechthebbenden van een graf op veld II-A wordt gevraagd om contact op te nemen met de grafadministratie. Dit kan via het telefoonnummer: 14 0592 of 0592 366 911. De gemeente neemt zelf contact op.