Treinverkeer rijdt weer op tijd naar het noorden(Video)

Foto/Video - Ruben Huisman/Persbureau Meter

TYNAARLO – Tussen Assen en Groningen heeft er afgelopen uren geen treinen gereden vanwege een politie onderzoek op het spoor bij Tynaarlo.

Omstreeks 13:30 uur kwam een trein dat onderweg was naar Assen ter hoogte van Tynaarlo door onbekende oorzaak tot stilstand. Volgens ProRail was er een melding binnen gekomen van een defecte bovenleiding. Echter lukte het de machinist zelfstandig om de trein weer aan de praat te krijgen. De trein is op een lage snelheid doorgereden naar het station Assen. De NS had daarop een beperking opgesteld en liet de politie en ProRail ter plaatse komen voor onderzoek.

Vanwege de beperking reden er tot 14:30 uur veel minder treinen dan normaal. Om 14:30 uur werd het treinverkeer volledig stilgelegd. Agenten en incidentenbestrijders van ProRail hebben onderzoek gedaan aan het spoor. Er zijn onder andere foto’s gemaakt van het spoor en de leidingen. In de tussentijd had de NS bussen ingezet op het traject Groningen en Assen.

Rond 16:00 uur liet de NS weten dat de beperkingen voorbij zijn. Naar verwachten rijden de treinen om 17:00 uur weer volgens de normale dienstregeling.