Twee agenten mishandeld en zeven aanhoudingen Meppel

Meppel – De politie heeft afgelopen nacht zeven aanhoudingen verricht naar aanleiding van diverse opstootjes in Meppel.

Agenten mishandeld
Toen de politie bij een ongeval op de Valeriaan met een getuige sprak, kwam de mogelijke bestuurder van de auto er vervolgens aanlopen en reageerde boos in de richting van de getuige. Toen de agent vroeg afstand te nemen kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht. Na een worsteling is de 22-jarige man uit Meppel geboeid en overgebracht naar het cellencomplex. De agent moest voor behandeling aan zijn verwondingen naar de eerste hulp. De agent doet aangifte van mishandeling.

Bij een opstootje op het Prinsenplein in Meppel zijn twee mannen van 21 en 23 jaar uit Staphorst aangehouden. De 23-jarige man werd aangesproken op verdenking van mishandeling van een andere man. Bij dit voorval kwam de 21-jarige man zich er mee bemoeien. Nadat de politie hem meerdere keren had gewaarschuwd afstand te nemen, werd de man nog vervelender waarop hij is aangehouden.

Bij deze aanhouding sloeg en trapte hij een agent meerdere keren en beledigde hij de agent met racistische uitspraken. Beide mannen zijn ingesloten. De collega doet aangifte van openlijke geweldpleging, belediging en mishandeling.

Aan het eind van de nacht werd het onrustig op meerdere plekken in Meppel en heeft de politie in totaal zeven mensen aangehouden voor belediging van agenten en verschillende mishandelingen. Waaronder twee agenten mishandeld. Er waren verschillende opstootjes in en rondom uitgaansgelegenheden. Op de Groenmarkt heeft de politie een 28-jarige man uit Staphorst aangehouden. De man was betrokken bij een opstootje. Toen de politie hem naar zijn identiteit vroegen besloot hij niet mee te werken en zich te verzetten. De beschonken man is uiteindelijk aangehouden en ingesloten.

Sander Groenewoud, Basisteamchef Zuid-West Drenthe: “Dit gedrag tegenover onze collega’s is volstrekt onacceptabel. De scheldpartijen en het fysieke geweld waar zij mee te maken hebben, terwijl zij hun werk staan te doen voor de veiligheid van ons allemaal, is buiten proportie. Hier was en is geen ruimte voor in Meppel. We zullen hier doortastend en consequent in optreden”.