Twee auto’s in brand in Assen brandstichting (Video)

Foto/Video - Michael Beugelink/Danley Hiensch/Persbureau Meter

ASSEN – Maandag nacht/ochtend kreeg de brandweer opnieuw de melding van een autobrand in Assen, dit keer in Assen-Oost.

Op een parkeerplaats aan de Buizerdstraat stond een geparkeerde auto in brand. De vlammen sloegen over naar een naast staande auto. Dit voertuig raakte hierdoor zwaar beschadigd. Een busje die aan de andere zijde van het brandende voertuig stond kreeg hitte schade.

De brandweer van Assen-Oost was snel ter plaatse en wist de vlammen snel te doven. Echter moeten de twee auto’s als verloren worden beschouwd.

De politie heeft ook van deze brand een plaats delict gemaakt, net als de brand van afgelopen week aan het Zuidenveld. Daar vloog ook een auto in brand.

Het was enige tijd rustig met autobranden in Assen, nadat de eerste weken van dit jaar een paar auto’s per week onder verdachte omstandigheden in brand vlogen. De politie stelde een onderzoek in en bekeek camerabeelden van de omgeving rondom de branden. Ook deden zij via facebook en twitter de oproep aan mensen om verdachte situaties te melden. In de maanden maart tot halverwege Juli bleef het relatief rustig, maar nu lijken de branden toch weer terug te komen.

Wel zijn er de afgelopen maanden andere branden geweest in Assen, zoals natuurbranden, branden in containers, maar of dit met elkaar in verband staat is niet bekend. De politie doet hier wel onderzoek naar.