Ultralight vliegtuigje stort neer op vliegveld Nordhorn(Video)

Foto/Video - Fabian Grave/Persbureau Meter

Nordhorn – Vrijdagavond is er een Ultralight vliegtuigje neergestort op het vliegveld van Nordhorn vlakbij de Nederlandse grens en vloog vervolgens de Hangar van het vliegveld binnen. Volgens de Duitse Politie wilde het toestel een landing maken waarbij het mis ging en de Ultralight zich in Hangar boorde

In het vliegtuig zaten een piloot en één andere inzittende. De piloot is met de Duitse traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.

Het vliegtuig stortte door nog onbekende oorzaak neer op Flugplatz Nordhorn-Lingen ongeveer 5 kilometer van de Nederlandse grens.

Het vliegtuig vloog een hangar op het vliegveld binnen. De brandweer alsmede ambulance dienst hebben eerste hulp verleend. Ook de passagier is ernstig gewond geraakt en naar een Duits ziekenhuis gebracht.

De Duitse politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval, alsmede de luchtvaartinspectie. Het is nog onbekend wat voor identiteit van de twee slachtoffers is. Ook is niet bekend of er Nederlanders bij zijn betrokken.