Vindicat royeert 15-leden na coronafeest

Foto/Video: Patrick Wind - Persbureau Meter

Groningen – De Groningse studenten vereniging Vindicat heeft 15-leden van zijn studenten vereniging geroyeerd na aanleiding van een incident in hun sociëteit aan de grote markt in Groningen. De politie rukte vrijdag op zaterdagnacht uit naar het vereningingsgebouw waar 15 feestende studenten werden aangetroffen die zich niet aan de RIVM maatregelen hielden.

Rond 01.00uur kwam er bij de politie een melding binnen over het feest met diverse politie eenheden kwam de politie ter plaatse om het feest te beëindigen. Alle 15 betrokken zijn beboet.

Studentenvereniging Vindicat meldt zaterdagmiddag het volgende over het incident.
‘Vol ongeloof hebben wij kennis genomen van het incident dat gisteravond plaats heeft gevonden. Het was een illegale en bovenal ontzettend onverantwoorde actie, wat volledig in strijd is met het corona beleid van de overheid en van Vindicat. Niet aan de richtlijnen houden en daarbij anderen in gevaar brengen, accepteren wij niet van onze leden. We zijn blij dat de politie deze ongepaste samenkomst in ons gebouw heeft gestopt en dat de betreffende individuen zijn beboet. Ook zullen zij verwijderd worden van de vereniging, wij willen niets te maken hebben met dit gedrag. In deze tijden is het erg belangrijk dat wij ons allemaal, inclusief studenten, houden aan de overheidsmaatregelen.’