Woningbrand met gewonden in Drentse Klazienaveen(Video)

Foto/Video - Yoell Schonewille/Persbureau Meter

KLAZIENAVEEN – Maandagochtend is een brand uitgebroken in een vrijstaande woning aan de Oude Dordsedijk in het Drentse Klazienaveen. De rook komt aan alle kanten uit de woning. De brandweer heeft ramen ingeslagen omdat niet zeker was of er nog iemand binnen was.
Voor zover bekend is heeft iedereen de woning kunnen verlaten.
Vanwege de grote van de brand is er opgeschaald naar middel-brand. Meerdere brandweervoertuigen, waaronder een hoogwerker zijn opgeroepen voor de brand. Daarnaast is er een speciale schuimblusvoertuig opgeroepen. Twee ambulances kwamen ter plaatse om medische hulp te verlenen aan de twee bewoners. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De manlijke bewoner werd eerst door de buren opgevangen en later ook medisch behandeld door het ambulance personeel en naar het ziekenhuis overgebracht. De dieren ambulance kwam ook ter plaatse om zich over een hond te ontfermen
De politie had de straat volledig afgesloten zodat de brandweer meer werkruimte had om de brand te bestrijden. Over de oorzaak van de brand en wat er heeft gebrand is nog niets bekend. Het Team brand onderzoek van de brandweer kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van de brand.

Foto – Yoell Schonewille/Persbureau Meter