Politie zoekt getuigen van diverse misdrijven, waaronder mishandeling

Emmen – De politie is op zoek naar getuigen van een in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober gepleegde inbraak.
In die nacht werd een bewoonster aan de Duindoorn op haar slaapkamer geconfronteerd met inbrekers. Een buurtonderzoek leverde echter geen resultaat op. De politie zoekt getuigen die in de bewuste nacht of de dagen voorafgaand aan de inbraak iets verdachts hebben gezien of gehoord. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Eext – De politie is op zoek naar getuigen van een op zondag 16 september op de Annerweg in Eext gepleegde mishandeling.
Omstreeks 14.30 uur fietste een toen 51-jarige wielrenner over het fietspad van de Annerweg in Eext. Op een gegeven moment zag de man een zwarte Volvo V40 dwars op het fietspad staan die de doorgang blokkeerde. Door de snelheid kon de wielrenner niet tijdig remmen maar kon een aanrijding voorkomen door met zijn hand de achterruit van die auto aan te tikken en deze hierdoor af te weren. Er ontstond geen schade en de wielrenner fietste door. De autobestuurder reed hierna over het fietspad achter de wielrenner aan en besloot via de rijbaan en daarna weer het fietspad voor de fietser te gaan rijden. Deze moest toen stoppen. Hierna trok de autobestuurder van de fiets en mishandelde hem. Een aantal autobestuurders zijn gestopt en hebben nog met beide mannen gesproken. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Emmen – Een 30-jarige man uit Zuidlaren werd in de nacht van vrijdag op zaterdag zonder enige aanleiding mishandeld.
Omstreeks 04.15 uur werd hij op straat voor een horecagelegenheid aan het Marktplein van achteren benaderd door een onbekende groep personen en geslagen. Een getuige zag dat de groep hierna de benen nam. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie roept getuigen van dit zinloos geweld zich te melden via 0900-8844.

Foto : Archief Persbureau Meter