15-jarig meisje houd corona stil voor politieagenten

Meppel – De politie heeft van vrijdag op zaterdagnacht een 15-jarig meisje die positief getest was op corona meegenomen naar het politiebureau. De agenten zagen rond 03:30 uur een meisje uit een andere gemeente fietsen door Meppel. Ze had hierbij een telefoon in haar handen en daarop sprak de politie haar aan. Het meisje van 15 vertelde dat haar vader niet wist dat zij nu buiten was. Omdat de politie zich zorgen maakte over het meisje hebben ze haar gevraagd mee te fietsen naar het bureau en daar hebben ze haar vader gebeld om haar op te halen.

In de ontvangsthal heeft de politie een kort gesprek gevoerd op ruime afstand over hoe het met haar gaat en hoe het op school gaat met alle corona maatregelen. Het meisje vertelde niets bijzonders. Zij had hierbij een mondkapje op en haar handen waren ontsmet. Korte tijd later kwam haar vader ter plaatse en die vertelde half slaapdronken nog dat het gezin in quarantaine zat omdat deze dochter afgelopen woensdag POSITIEF getest was op Corona.

Dit gaf de agenten een gevoel van boosheid, irritatie en een ongerust. Het meisje is het bureau uit gestuurd en haar vader heeft haar meegenomen.

De agenten hebben de volgende dag contact gelegd met de GGD en deze vertelde dat ze niet in quarantaine hoefde te gaan omdat het contact met het meisje kort en op afstand was.

Afgelopen zondag kreeg een van de agenten toch lichte klachten en heeft zich uit voorzorg op maandag laten testen. Waarvan de uitslag negatief was.

Een positieve uitslag zou grote gevolgen hebben voor de politie organisatie. Zowel voor de kerst en oud en nieuw periode maar ook prive zou dit gevolgen hebben voor hun gezinsleden en het werk van hun partners.

Houd afstand, houd je aan de maatregelen en test je positief? Blijf dan alsjeblieft thuis. Doe je het niet voor jezelf? Doe het dan alsjeblieft voor een ander. Meldt de politie.