18-jarige aangehouden voor bezit illegaal vuurwerk

Foto: Politie Assen

Assen – De politie van Assen heeft een 18-jarige jongen aangehouden voor bezit illegaal vuurwerk. Naar aanleiding van een onderzoek naar een handelaar van vuurwerk in Drenthe bleek dat deze handelaar ook had verkocht aan een 18- jarige verdachte uit de wijk Kloosterveen in Assen. De politie heeft daarop een inval gedaan in een woning in de wijk Kloosterveen te Assen. In de slaapkamer van de verdachte werd bij het voeteneind van zijn bed circa 70 KG zeer zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen zoals Cobra 20’s (voorzien van 50 gram flitskruit), zware vuurpijlen, shells (mortieren) en nitraten. Daarnaast werden er twee op vuurwapen gelijkende namaakwapens en een CO2 gaspistool in de woning aangetroffen. Ook deze zijn in beslag zijn genomen. De broer van de aangehouden verdachte bleek nog een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk te hebben en zal daarvoor een afzonderlijk proces-verbaal krijgen. Het onderzoek loopt nog en de 18- jarige verdachte zit nog vast. De ouders van de 18- jarige verdachte gaven aan niet op de hoogte te zijn geweest van de aanwezigheid van dit soort vuurwerk in de woning.

Voorkomen van risico’s: samen met u!
De opsporing van vuurwerk en de handhaving van het vuurwerkverbod heeft dit jaar onze volle aandacht. Zwaar en/of illegaal vuurwerk brengt veel risico’s met zich mee. Naast het grote gevaar op letsel en schade bij het afsteken is ook het vervoer en opslaan een groot risico voor de omgeving. Dit wil de politie graag voorkomen. Door het in beslag nemen kan het vuurwerk geen gevaar meer vormen of overlast veroorzaken.

Heeft u het vermoeden dat iemand vuurwerk verhandelt of dat er ergens (zwaar/illegaal) vuurwerk ligt opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Wilt u meer weten over vuurwerk en de jaarwisseling? Lees alle informatie op onze speciale themapagina over vuurwerk -> https://bit.ly/3kZfiTe