67-jarige verdachte Ruinerwold langer vast

Foto - Persbureau Meter

Assen – De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de 67-jarige verdacht uit Ruinerwold met 14 dagen verlengd. De verdachte zit in beperking.

Vorige week heeft de politie bij een boerderij van het gezin dat 9 jaar in een verborgen ruimte leefde met geldhonden gezocht. Eerder deze week werd al een groot geld bedrag aangetroffen in de boerderij. De politie meldt dat het niet om een paar tientjes gaat maar om hoeveel exact is niet bekend. Waarom er zo veel geld aanwezig was in de boerderij en de herkomst van dit geld is onbekend. Vandaag is door de geldhonden niks meer aangetroffen.

Maandag 14 oktober werd een gezin met 6 kinderen ontdekt in een verborgen ruimte in een boerderij in Ruinerwold. De politie doet sindsdien onderzoek in en rond de boerderij. Ook zijn er twee panden in Zwartsluis onderzocht en is een terrein van 55.000 vierkante meter grond bij de bossen van Staphorst met politie lint afgezet.

De moeder van de kinderen zou volgens het gezin in 2004 zijn overleden maar is tot op heden spoorloos. Zover bekend is het overlijden van de moeder nooit bij officele instanties gemeld.