Eerste Aziatische cruiche schip op weg naar de Eemshaven(Video)

PAPENBURG/EEMSHAVEN - Zondagmiddag is het nieuwste cruiseschip de Genting Dream van 335 meter lang en 44 meter breed losgegaan van de kade in de werfhaven bij de Meyer-werf in het Duitse Papenburg. Het cruiseschip zal na alle verwachting maandagavond aanmeren in de Eemshaven. Na enkele test zal de Genting Dream dan vertrekken voor een proefvaart op de Noordzee. Honderden namen bij de afvaart een kijkje.. Eigenaart is de eerste Aziatische cruisemaatschappij Dream Cruises in Hong Kong. Zij hebben ook de boegschildering gepresenteerd van haar eerste nieuwe cruiseschip Genting Dream. De kleurrijke creatie is afkomstig van de Chinese kunstenaar Jacky Tsai en heet ‘Voyage of a Lover’s Dream’, gebaseerd op een liefdesverhaal dat zich afspeelt in een surrealistische wereld tussen een zeemeermin en een astronaut. De Genting Dream (151.300 brutoton) werd gebouwd op de Meyer Werft in Papenburg. Het schip zal halverwege oktober worden overgedragen aan de rederij. Het schip is 335 meter lang, 39,7 meter breed en kan een snelheid bereiken van 23 knopen. Ze is speciaal ontworpen voor de snel groeiende Aziatische cruisemarkt. De 1680 hutten op de 19 dekken worden naar Aziatische maatstaven ingericht. Aan boord zijn o.a. diverse restaurants en casino’s. Er is plaats voor 3360 passagiers. Medio oktober wordt het schip aan de rederij overgedragen. In de loop van volgende week zal het schip een proefvaart op de Noordzee maken. Vervolgens legt de Genting Dream aan bij de Columbuskade in Bremerhaven. NOVUM COPYRIGHT PERSBUREAU METER

Papenburg – Zondagmiddag is het nieuwste cruiseschip, het eerste Aziatische uit Hong Kong, de Genting Dream van 335 meter lang en 44 meter breed losgegaan van de kade in de werfhaven bij de Meyer-werf in het Duitse Papenburg.

Het cruiseschip zal na alle verwachting maandagavond aanmeren in de Eemshaven. Na enkele test zal de Genting Dream vertrekken voor een proefvaart op de Noordzee. Op vrijdagmiddag 19 augustus voer de Genting Dream bij de Meyer-werf naar buiten.

Foto/Video – Mark Heikens/Persbureau Meter