Dijkdoorgangen Delfzijl dicht zware storm verwacht(VIdeo)

DELFZIJL – Woensdagochtend om half 1 sloten de coupures in de dijkdoorgangen rond de haven van Delfzijl. Vanwege een storm wordt op de Eems een waterstand verwacht van NAP + 3.20 m. Samen met waterschap Hunze en Aa's sluiten de medewerkers van waterschap Noorderzijlvest de coupures (dijkdoorgangen). Vannacht blijft de inzet van waterschappers beperkt tot de coupuresluiting. Rond half vier wordt de hoogste waterstand verwacht. Pas vanaf een verwachte waterstand van NAP + 3.80 m is dijkbewaking voor het overige deel van de Groninger zeedijken nodig.NOVUM COPYRIGHT PERSBUREAU METER

DELFZIJL – Woensdagochtend om half 1 sloten de coupures in de dijkdoorgangen rond de haven van Delfzijl.

Vanwege een storm wordt op de Eems een waterstand verwacht van NAP + 3.20 m. Samen met waterschap Hunze en Aa’s sluiten de medewerkers van waterschap Noorderzijlvest de coupures (dijkdoorgangen).

Vannacht blijft de inzet van waterschappers beperkt tot de coupuresluiting. Rond half vier wordt de hoogste waterstand verwacht. Pas vanaf een verwachte waterstand van NAP + 3.80 m is dijkbewaking voor het overige deel van de Groninger zeedijken nodig. Het KNMI heeft code geel gegeven voor extreem weer.

Foto/Video – Roderick Spijk/Persbureau Meter