Woonboerderij brandt af in Friese Burum(Video)

BURUM – Een grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een woonboerderij aan de Hereweg in Burum in de as gelegd. De brand werd omstreeks 03.50 uur gemeld aan de Mmeldkamer Noord Nederland. De brandweer van Grijspkerk kwam met spoed ter plaatse en trof een uitslaande brand aan in een rietendak. Hierop werd ook de brandweer van Zoutkamp en de hoogwerker uit Dokkum gealarmeerd. De inzet van de brandweer was er op gericht om overslag naar naast staande woningen te voorkomen. Aan de woonboerderij viel geen eer meer te behalen en ging geheel verloren. Bij de brand zijn geen schadelijke stoffen vrij gekomen. De boerderij stond al enige jaren leeg en was kort geleden net verkocht. De nieuwe bewoners hadden er nog geen intrek in genomen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. NOVUM COPYRIGHT PERBUREAU METER

BURUM – Een grote brand heeft zaterdagochtend(nacht) een woonboerderij, die net was verkocht, aan de Hereweg in Burum in de as gelegd. De brand werd omstreeks 03.50 uur gemeld aan de Meldkamer Noord Nederland. De brandweer van Grijspkerk kwam met spoed ter plaatse en trof een uitslaande brand aan in een rietendak. Hierop werd ook de brandweer van Zoutkamp en de hoogwerker uit Dokkum gealarmeerd.
De inzet van de brandweer was er op gericht om overslag naar naast staande woningen te voorkomen. Dit is gelukt. Aan de impassante woonboerderij viel geen eer meer te behalen en ging geheel verloren. Bij de brand zijn geen schadelijke stoffen vrij gekomen. De boerderij stond al enige tijd leeg en was kort geleden net verkocht. De nieuwe bewoners hadden er nog geen intrek in genomen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie zal hier onderzoek naar doen.

Foto/Video – Jan Beets/Persbureau Meter