Aanhouding na wilde achtervolging Assen (Video)

Foto/Video: Assenstad.nl

Assen – Bij een achtervolging in Assen is een bestuurder van een bestelauto aangehouden. De achtervolging die startte in Assen ging via Vries, Tynaarlo, Ubbena en weer naar Assen. Diverse politie auto’s sloten aan in de achtervolging.

Aanhouding
De politie kon de bestuurder op Het kanaal in het centrum van Assen uiteindelijk klemrijden. De politie die in kogelwerende vesten liep en een politiehond paraat had konden de bestuurder hierop gearresteerd.

Uitpraatprocedure
Bij de aanhouding heeft de politie volgens ooggetuigen de ‘Uitpraatprocedure’ gebruikt.

Daarbij krijgt de verdachte stapsgewijze gesproken instructies om uit de auto te komen, zodat de arrestatie zonder risico’s kan verlopen.

Update:
Afgelopen nacht heeft de politie een 45-jarige man uit Assen aangehouden na een lange achtervolging. Iets na 3.00 uur vannacht kreeg de politie meldingen binnen van weggebruikers die bedreigd waren door een man in een busje. Deze man liet een vuurwapen aan hen zien. In Assen zag de politie het busje rijden, waarop de politie de achtervolging heeft ingezet. Via Vries, Tynaarlo terug naar Assen via de A28 heeft de politie op Het Kanaal de auto tot stilstand kunnen brengen. Daar hebben agenten uiteindelijke de Assenaar aangehouden. De man is ingesloten en wordt vandaag verhoord.

Foto/Video – Erik Smit/DrentsNieuws/Persbureau Meter