Aanwonenden in Amen halen split van weg(Video)

Foto/Video - DrentsNieuws/Persbureau Meter

AMEN – Wie maandag avond door het dorpje Amen reed zag een grote groep bewoners die hard aan het werk waren, althans als de grote stofwolk van het split was opgetrokken.
Een aantal weken geleden is hier door de gemeente een laag split neergelegd. Dit is voor een groot gedeelte goed ingereden door het verkeer, maar op twee kruisingen lag nog een dikke laag los split.

Bewoners hebben sinds dien al enkele keren de gemeente gebeld met het bericht dat er fietsers, motorrijders, en afgelopen zondag 12-09-2021 ook een automobiliste een auto van de weg slipte door het split op de weg. De auto kwam in de sloot terecht. Bij het laatste ongeval is de politie ter plaatse geweest en hebben zij een proces-verbaal opgemaakt. Ook zij constateerden een veel te dikke laag split wat het ongeval had veroorzaakt. De aanwonenen van de weg Amen in het gelijknamige dorp zijn er klaar mee en helemaal toen ze hoorden dat met het laatste telefoontje van afgelopen woensdag niets was gedaan. Het kwam toen tot een woordenwisseling en daarin werd maandag duidelijk dat er ook deze dag niets met de klacht werd gedaan.
Reden voor de bewoners om zelf materiaal te verzamelen en het split af te voeren.
Ongeveer 10 tot 15 bewoners van het dorp gingen maandagavond met trekkers, scheppen, sneeuwschuivers en bezems het split te lijf en hadden binnen twee uur twee kruisingen, een fietspad, en de opritten die daar tussen zitten schoon. Het split hebben zij netjes op een parkeerplaats neergelegd zodat, mocht de gemeente alsnog langskomen om het op te halen, zij dit met een grijper makkelijk kunnen weghalen. Dit alles voor de verkeersveiligheid.