Boot zinkt in Farmsum(Video)

Foto/Video - Gijs Bouman/Persbureau Meter

Farmsum – Zondagochtend kreeg de brandweer een melding van olie schermen plaatsen aan de Eemskanaal Noordzijde in Farmsum.
Ter plaatse bleek het te gaan om een plezierjacht die gezonken was, daarbij kwam veel (diesel) olie vrij. Dit verspreidde zich snel over het water heen. De brandweer van Bedum kwam ter plaatsen met de olieschermen.

“Het jachtje lag al langer scheef.” Vertelt een omstander aan 112 Groningen. Vermoedelijk door de vele regenval is het jachtje scheef gaan liggen en was vannacht de domper.

“Olieschermen moesten snel geplaatst worden.” Vertelt brandweervoorlichter Bosklopper aan 112 Groningen. De olieschermen moesten snel geplaatst worden, in verband met het spuien van water op zee.

“Het waterschap wil zoveel mogelijk gebruik maken van de tijd die ze hebben voor het spuien van water.” Zegt Bosklopper. Omdat er nog veel regen aan komt, moet er zoveel mogelijk water weg. Een van de mogelijkheden zijn spuisluizen. En de spuisluis van Farmsum zit om de hoek van de haven, waar het jacht is gezonken.

De olieschermen zijn geplaatst en de brandweer heeft alles veilig gesteld. De eigenaar is nu verantwoordelijk voor het bergen van het plezierjacht.