Brandweer herdenkt omgekomen collega’s met ereteken (Video)

Foto/Video - Yoell Schonewille/Marc Doll/Jari/Persbureau Meter

EMMEN – Voor de tiende keer organiseerden de brandweerkorpsen in Nederland de nationale brandweer herdenking bij de brandweer kazernes (zoals bij de kazerne in Emmen en Stadskanaal). Zij vormden daar precies om 13.00 uur 1 minuut het ereteken dat wordt gevormd door twee brandweer spuiten die in een bepaalde opstelling een ereboog van water maken.
De nationale brandweerherdenking werd bij het brandweermonument in Schaarsbergen gehouden.
Daar vond een ceremonie plaats met een beperkt aantal mensen in verband met de huidige maatregelen. Door middel van een live-uitzending werd van 12.00 uur tot 13.00 uur een mooie en volwaardige herdenkingsplechtigheid gemaakt die iedereen kon volgen.

De brandweer staat iedere dag en nacht met hart en ziel klaar voor de maatschappij. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Want het brandweervak is niet zonder risico’s. Daar zijn ze zich van bewust, maar daar staan ze niet iedere dag bij stil. Soms gaat het mis en betalen brandweermensen de hoogste prijs. Iedere derde zaterdag in juni staan de brandweer korpsen tijdens de nationale brandweerherdenking gezamenlijk stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak.

brandweer Stadskanaal (quote Menno Alberts ploegschef brandweer Stadskanaal)

Brandweer Emmen

Brandweer Coevorden