Caissière in supermarkt Almelo dood geschoten door politie agent in opleiding. Dader pleegt zelfmoord(Video).

Almelo –
Vrijdag 9 december omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding van een schietpartij in het winkelcentrum De Schelfhorst in Almelo. Een 18-jarige medewerkster van een supermarkt bleek te zijn neergeschoten. De mogelijke dader ging er kort na het schietincident vandoor. De politie wist snel de identiteit te achterhalen van de mogelijke dader. Hij heeft na de daad zelfmoord gepleegd in een woning in Almelo.

De vermoedelijke dader is een politieagent in opleiding bij het korps Amsterdam-Amstelland. Het slachtoffer en de dader zijn mogelijk bekenden van elkaar. De Politie Twente is een uitgebreid onderzoek gestart en staat hierbij in nauw contact met haar collega’s in Amsterdam. Of de mogelijke dader gebruik heeft gemaakt van een dienstwapen is op dit moment in onderzoek.

Getuigen van het schietincident werden direct opgevangen en voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

De politie verzoekt getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben contact op te nemen. Wellicht kunnen zij iets meer vertellen over de route van de verdachte na het schietincident. Dit kan via het algemene nummer van de Politie Twente 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


Foto/video – Rene Lunshof/Persbureau Meter