Gas achtige lucht in pand Groningen(Video)

Foto/Video -Joey Lameris/Persbureau Meter

Groningen – De Groninger brandweer werd maandagmiddag gealarmeerd voor een melding van een gaslekkage aan de Oudweg in de stad Groningen.

Bewoners van een pand roken een vreemde gasachtige lucht en alarmeerden de brandweer. Uit voorzorg moesten een aantal bewoners op verzoek van de hulpdiensten het pand uit . De brandweer heeft in het pand metingen verricht. Hieruit bleek dat er geen sprake was van een daadwerkelijke gaslekkage.

De metingen wezen uit dat er in het pand geen gevaarlijke stoffen of gassen aanwezig waren. Wat eindelijk de oorzaak van de vreemde lucht is geweest is niet bekend. Een aantal weken terug moesten de hulpdiensten ook al uitrukken voor een soortgelijke melding in dezelfde straat.

Na een half uur konden de bewoners weer terug hun woning in. De hulpdiensten keerden hierop ook weer terug naar de post.

Bewoners verwarren vaak rioollucht met gaslucht. Na een hevige regenbui komt het vaker voor dat er lucht vanuit het riool wordt geperst en via de vaat of wasmachine en zelfs het toilet de huizen instroomt. In het riool zit lucht. Als het riool vol stroomt met regenwater na een hevige bui wordt de rioollucht er uit geperst.