Hoogwerker ramt viaduct in Groningen(Video0

Foto/Video - 112Groningen/Persbureau Meter

Groningen – Op de Olgerweg in Groningen is zondagmiddag heeft een kleine hoogwerker een viaduct van de provincialeweg N7 geramd.

Het was een eenzijdige verkeersongeval. De hoogwerker kwam vanuit Engelbert en wilde onder het viaduct door richting de Kieler Bocht. De bestuurder van de hoogwerker schatte hierbij de hoogte verkeerd in, waardoor deze tegen het viaduct botste.

Bij het ongeval raakte de chauffeur dermate gewond dat hij maar het ziekenhuis werd overgebracht. De politie heeft in samenwerking met Rijkswaterstaat de tunnel afgesloten voor het overige verkeer. De schade aan de hoogwerker is fors, ook het viaduct raakte beschadigd.

Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om de beschadigde hoogwerker weg te slepen. Een inspecteur kwam langs om het viaduct nader te inspecteren. Aangezien er delen van het viaduct naar beneden gevallen zijn, is dit een standaard procedure. Deze inspectie kan nog enkele uren duren. Later in de zondagmiddag is één rijstrook van de N7 afgesloten om een goede inspectie uit te kunnen voeren. In Nederland gebeurt het regelmatig dat een bestuurder van een busje, vrachtwagen of camper zich verkijkt op de hoogte van een tunnel alhoewel het altijd wel duidelijk wordt aangegeven. Met name de tunnels binnen de bebouwde kom zijn de dupe van het vastrijden van. . Een hoogte van minimaal 4 meter geldt voor een viaduct over een weg als voldoende, op snelwegen worden viaducten meestal gebouwd op een hoogte van 5,60 meter. Bij lagere viaducten worden verbodsborden geplaatst en worden extra maatregelen genomen om te voorkomen dat een onderlangs passerend voertuig het viaduct beschadigt.