Ijsbaan Noordscheschut bijna klaar(Video)

Foto/Video - Martin Schonewille/Freddie Prins/Persbureau Meter

Noordscheschut – Met nog een paar nachten strenge vorst in het vooruitzicht zal het te doen moeten zijn: schaatsen op natuurijs. Maar de sneeuw van afgelopen dagen was niet echt bevorderlijk om een mooi gladde en sterke ijsvloer te krijgen.

Op de ijsbaan in Noordscheschut zijn ze daarom sinds vanmorgen bezig om water op het ijs te spuiten. Deze toplaag moet er voor zorgen dat er dadelijk een gladde en sterke ijsvloer komt te liggen. Vannacht als de tempraturen flink onder nul duiken zullen meerdere pompen water op het ijs brengen. En dat laag voor laag.

Veel coronaregels die nog uitgewerkt moeten worden

Een mooie ijsvloer krijgen is een punt op het moment, maar ook de vele regels die er zijn om een ijsbaan te mogen openen voor het publiek. Achter de schermen was er afgelopen tijd al een klein draaiboek gemaakt. Maar nu is de uitvoering iets waar de laatste puntjes nog tot detail uitgewerkt moeten worden. Op de ijsbaan in Noordscheschut mogen maximaal 125 personen worden toegelaten. Daarom is er besloten (tot nu toe) dat alleen leden toegang hebben tot de baan. Of er bijvoorbeeld met een tijdsslot gewerkt gaat worden is ook nog niet bekend en zal ook de aankomende dagen worden beslist. Het bestuur hoopt wel bij de eventuele opening van de baan op de sportiviteit van gebruikers en de coronaregels nageleefd gaan worden zodat de ijsbaan niet voortijdig gesloten moet worden.