Illegaal honden fokkerij opgerold Hoogeveen

Hoogeveen – De politie heeft afgelopen donderdag naar aanleiding van een anonieme tip een 47-jarige vrouw en een 49-jarige man uit de gemeente Hoogeveen, aangehouden voor het illegale fokken van honden. Het duo wordt ervan verdacht dat zij jarenlang zonder de juiste vergunning honden hebben gefokt en verkocht aan particulieren. Het duo runde de illegale hondenhandel vanuit hun woning in de gemeente Hoogeveen.

De melding was dat het dieren welzijn van een aantal honden in het gedrang was. De aangetroffen honden waren in goede gezondheid. Wel werd er een groot aantal pups aangetroffen waardoor de politie het duo verdenkt van bedrijfsmatige fokkerij.

Het duo had niet de juiste papieren of diploma’s om bedrijfsmatig honden te fokken. Waardoor ze zich illegaal bezig hielden met honden fokkerij.

Bij onderzoek van de financiële recherche is gebleken dat er voor 130.000 euro aan inkomsten zijn geweest van de illegale honden handel. Hierop heeft het openbaar ministerie beslag gelegd op de woning van het duo.

Bron. Politie Facebook Hoogeveen