Jongeren trekken spoor van vernielingen door Ommen

Ommen – De politie heeft van woensdag op donderdagnacht twee jongens van 18 en 26 jaar aanhouden naar aanleiding van diverse vernielingen. Een alerte buurtbewoner zag rond 04.15 snachts dat er vernielingen werden gepleegd en belde hierop de politie. De getuige kon een goed signalement geven en kon zelfs aangeven waar de jongens zich op dat moment bevonden. Daardoor konden agenten de jongens aanhouden in een speeltuintje in de buurt van de Doormanstraat. Uit een eerste inventarisatie blijkt dat er in ieder geval 5 auto’s en een lantaarnpaal in de omgeving van de Den Oordt, HesselMulertstraat en Doormanstraat beschadigd zijn. Mogelijk zijn er in de omgeving meer vernielingen gepleegd.

Zwembad gesloten
Ook het openluchtzwembad ‘Olde Vechte’ was doelwit van vandalen. Het zwembad meldt de hele dag gesloten te zijn omdat vandalen over de afdekking van het zwembad hebben gelopen waardoor deze niet open kan.

De politie vraagt gedupeerden contact op te nemen met de politie en aangifte te doen Bel. 0900-8844. Beide jongens, 18 uit Nieuwleusen en 26-jaar uit Dalfsen. zitten momenteel vast en het onderzoek is in volle gang.