Kabinet schort overleg na half uur met boeren op(Video)

Foto - Archief Persbureau Meter

Den Haag – Het gesprek dat premier Mark Rutte en minister Schouten met de boerenorganisaties woensdagmiddag had is afgebroken vanwege een persbericht van farmers Defence Force die ook deelnamen aan het gesprek. Na een half uur werd de bijeenkomst stopgezet. Dit meldt de NOS op hun site. Volgens de minister gebruikt de boerenorganisatie in hun uitgebracht persbericht dreigende taal en dat is niet aanvaardbaar. Het gesprek ging woensdagmiddag over de stikstof uitstoot om die terug te dringen.

Farmers Defence Force zegt in het persbericht dat ze sterke signalen heeft dat het kabinet achter de rug van de boeren om met andere partijen gaat onderhandelen over de stikstofmaatregelen. “Een ieder die de sector nu verraadt, zal dat weten.”

Rutte en Schouten zeggen, zo meld de NOS, dat er pas weer gepraat wordt als er excuses komen en de dreigementen van tafel gaan.

—————————–
Hieronder het betreffende persbericht van FDF
Geen verraad!
5 februari 2020

Geen verraad!

Bij FDF zijn sterke signalen binnengekomen dat Schouten de landbouw periferie op audiëntie roept. De vleesbazen, de zuivelbobo´s, de voerboeren, de bankiers en zelfs gevestigde orde belangenbehartiging: allemaal mogen ze binnen nu en een paar dagen langs komen bij Schouten om als een Judas de sector te verraden.

Maar dat gaat deze keer niet ongestraft gebeuren!

Een ieder die de sector nu verraad, zal dat weten. FDF zal dat niet toestaan dat er om het Landbouw Collectief heen gedeald wordt. Dat we door onze eigen mensen verraden worden! Deze keer zal heel Nederland weten hoe en door wie de boeren worden verkocht en verhandeld. Dus: CFO’s, voorzitters, beleidsmedewerkers van onze landbouw periferie en iedereen die ten onrechte meent dat ie onze belangenbehartiger is: wees gewaarschuwd! Want een gewaarschuwd mens snapt dat zijn carrière en draagvlak onder de boeren daarna verpulverd is. Maak een deal met LNV en je bent out! Realiseer je dat je in dienst bent van de boeren en niet omgekeerd! Er is maar één club die de zaken voor de boeren regelt en dat zijn de boeren in het Landbouw Collectief zelf! Back off!!!