Kinderen uitgezonden militairen op bivak

Schaarsbergen – In het weekend van 3 en 4 september gaan kinderen van uitgezonden militairen op bivak in Schaarsbergen. Doel van dit bivak is de kinderen van de uitgezonden militairen, afkomstig van de gehele krijgsmacht, in de leeftijd van 12 tot 21 jaar, in contact te brengen met lotgenoten. Het biedt ze de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en ze merken dat ze niet de enigen zijn met uitgezonden ouders. Door ze met elkaar in contact te brengen kunnen ze met elkaar over gevoelens praten, en ervaren hoe anderen zo’n periode ervaren. In totaal nemen 45 kinderen deel aan het bivak.
Op 3 en 4 september krijgen de jongeren een uitdagend programma aangeboden, waarbij ze door instructeurs worden begeleid op hindernisbaan en klimwanden. Ze overnachten gezamenlijk in tenten op de kazerne in Schaarsbergen, waar de 11e Luchtmobiele Brigade is gevestigd.
De organisatie is in handen van het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL), de grootste operationele eenheid van Defensie. Hier werken zo’n 6500 militairen en burgers in de ondersteuning van alle defensie operaties, waar ook ter wereld. De Staf van het OOCL is gevestigd in Apeldoorn.

Foto – Archief Persbureau Meter