Meerdere aanhoudingen voor opruiing

Meppel – De politie heeft dinsdagmiddag een 20-jarige man uit Meppel aangehouden voor opruiing. Hij deelde via social media een oproep tot ongeregeldheden in Meppel. Maandag werden er in Drenthe al drie minderjarigen aangehouden in verband met opruiing. Naast de handhaving van de openbare orde op straat, investeert de politie intensief in de opsporing van mensen die zich niet aan de maatregelen houden en strafbare feiten plegen. Hieronder valt ook opruiing; het al dan niet via social media aanzetten tot strafbare feiten. In diverse telegram groepen wordt de afgelopen dagen opgeroepen tot rellen en geweld. De politie verwacht meer aanhoudingen.

Drie aanhoudingen
Maandag 25 januari heeft de politie drie minderjarigen uit Drenthe aangehouden voor opruiing. Zij riepen op social media op tot rellen in Emmen, Assen en Beilen. De politie startte een onderzoek nadat zij informatie had gekregen dat de jongeren de post op social media hadden gedeeld. De afgelopen dagen zien we dat na invoering van de avondklok op sociale media wordt opgeroepen tot ongeregeldheden.

Het drietal had op hun social media accounts de oproep tot rellen meerdere keren gedeeld. Onderzoek van de politie leidde tot hun identiteit en woonplaats. De officier van justitie heeft toestemming gegeven voor de aanhoudingen. Zij zijn vervolgens aangehouden en verhoord. Er is proces-verbaal opgemaakt. Naar aanleiding van deze berichten zullen er nog meer aanhoudingen gaan plaatsvinden.

Ziet u dat er in uw omgeving wordt opgeroepen tot ongeregeldheden of heeft u andere informatie die voor de politie van belang kan zijn? Neem dan contact met de politie via politie.nl of 0900-8844.