Militairen zoeken naar vermiste Engelse WO2 soldaat (video)

Ruinerwold – Militairen van de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht zoeken in een weiland in Ruinerwold naar het zevende bemanningslid van een 74 jaar geleden door de duitsers neergehaalde Halifax. Vermoedelijk gaat het om de toen 21-jarige staartschutter sergeant Philip John Greenmon maar daarover is geen 100 procent zekerheid. De zoektocht gebeurt op verzoek van Paul Skelly, zoon van de echtgenote van sergeant Greenmon. Hij werd op het spoor gezet door een bericht op Facebook van Renske Postma, dochter van de man die het zevende bemanningslid op bevel van de Duitsers bij het wrak begroef. Renske Postma had zich naar aanleiding van de verhalen van haar vader in de zaak verdiept en stuitte daarbij twee en een half jaar geleden op een boek van Skelly over Greenmon, de eerste echtgenoot van zijn moeder. Renske Postma vond Skelly op Facebook en mailde hem. Het balletje kwam aan het rollen, nadat Paul Skelly bij Britse autoriteiten had aangeklopt met de vraag om te bewerkstelligen dat het lichaam van sergeant Greenmon wordt geborgen. COPYRIGHT NOVUM / PERSBUREAU METER

Ruinerwold – Militairen van de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht zoeken woensdag in een weiland in Ruinerwold naar het zevende bemanningslid van een 74 jaar geleden door de duitsers neergehaalde Halifax. Vermoedelijk gaat het om de toen 21-jarige staartschutter sergeant Philip John Greenmon maar daarover is geen 100 procent zekerheid.

De zoektocht gebeurt op verzoek van Paul Skelly, zoon van de echtgenote van sergeant Greenmon. Hij werd op het spoor gezet door een bericht op Facebook van Renske Postma, dochter van de man die het zevende bemanningslid op bevel van de Duitsers bij het wrak begroef. Renske Postma had zich naar aanleiding van de verhalen van haar vader in de zaak verdiept en stuitte daarbij twee en een half jaar geleden op een boek van Skelly over Greenmon, de eerste echtgenoot van zijn moeder. Renske Postma vond Skelly op Facebook en mailde hem. Het balletje kwam aan het rollen, nadat Paul Skelly bij Britse autoriteiten had aangeklopt met de vraag om te bewerkstelligen dat het lichaam van sergeant Greenmon wordt geborgen.

Bron: Gemeente De Wolden
Beelden: Klaas Lunshof