Papegaai Koko is weer thuis in Ter Apelkanaal(Video)

Foto/Video - 112 Groningen/Persbureau Meter

TER APELKANAAL – Papegaai Koko is weer thuis. Maandagavond kwam de brandweer met spoed naar Ter Apelkanaal met een hoogwerker om de redding van de vogel in te zetten.
In een boom aan de Odoornerweg zat deze wel heel bijzondere vogel. Het ging om een Grijze Roodstaart papegaai, genaamd ‘Koko’, welke sinds zondag vermist was.

Brandweerlieden hebben bij aankomst de hoogwerker opgesteld, waarna de brandweer met het bakje de lucht in ging om de papegaai te vangen. Dit ging niet zonder slag of stoot. Toen de brandweer de papegaai bijna in handen had, vloog deze ervandoor.
Vervolgens was het een particulier die zijn hoogwerker inzette om de papegaai samen met de eigenaresse uit de boom te halen. Hiermee kreeg de grijze roodstaart papegaai weer een plekje in zijn behuizing(kooi). Zondagavond was het dier uit de woning in Ter Apelkanaal ontsnapt en niet meer te traceren. De zeer tamme papegaai was te herkennen aan haar opvallend grote neusgat. De vogel had dan ook iedere dag een speciale behandeling nodig die alleen door de eigenaresse kon worden gedaan. Daarom was het ook noodzaak om de vogel zo snel mogelijk weer te vinden. Ze had inmiddels een beloning uitgeloofd voor de vinder van de vogel. Middels een tip kwam ze bij een boom aan de Odoornerweg in Ter Apelkanaal terecht waar de papegaai zich uiteindelijk rustig uit liet halen waarna ze weer in haar kooi kon worden teruggeplaatst..