Politie onderzoekt drie woninginbraken

Sellingen – Bij zeker drie woningen in de gemeente Vlagtwedde is vrijdagavond ingebroken. Zo werd er ingebroken in een woning aan de Wischmei in Vlagtwedde. Ook een woning aan de Leemdobben en Torenstraat in Sellingen kregen bezoek van inbrekers. De onbekende inbrekers waren binnen gekomen door ramen en deuren met een breekvoorwerp aan de achterzijde te forceren. De woningen werden volledig doorzocht. Uit de woningen zijn diverse waardevolle spullen en geld weggenomen. De politie heeft diverse sporen veiliggesteld. De politie onderzoekt de inbraken.

Advies

De politie adviseert huiseigenaren altijd ramen en deuren correct en met een nachtslot af te sluiten. Daarnaast zijn er speciale sloten op raampjes (bovenlicht) waardoor een inbreker een raam niet open kan breken. Zorg er ook altijd voor dat er geen goederen bij de woning staan die gebruikt kunnen worden om naar een bovenverdieping te klimmen. Regelmatig blijkt dat de beveiliging op een bovenverdieping slechter is dan op de begane grond. Daarnaast is het advies bij afwezigheid lampen met een tijdschakelaar aan te schakelen. Informeer ook bij afwezigheid buren die wel thuis blijven, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Het spreekt voor zich dat waardevolle spullen nooit in het zicht (bijvoorbeeld vensterbank) moeten liggen.

Inspanningen van politie

Naar aanleiding van de diefstallen houdt de politie extra toezicht en is de politie actief op zoek naar eventuele verdachten. Dat heeft nog niet geresulteerd in aanhoudingen.

Preventie

De politie adviseert bewoners om kritisch te kijken naar het hang- en sluitwerk van de woning. Als dit te wensen over laat neem dan maatregelen. Bij goed hang- en sluitwerk is de kans op een inbraak kleiner.

Kijk uit en wees alert

Er zijn sterke vermoedens dat personen die het op woningen hebben voorzien, overdag rondrijden om zich te oriënteren. De politie vraagt dan ook om altijd alert te zijn en verdachte situaties door te geven. Dat kan via 0900-8844 (lokaal tarief). Bij heterdaad-situaties kan gebeld worden met 1-1-2. Leg bij verdachte situaties altijd zoveel mogelijk gegevens vast. Denk daarbij aan merk, type en kleur van een voertuig, kenteken, aantal personen en een omschrijving, rijrichting en gedragingen.

Foto – Archief Persbureau Meter