Politie zoekt getuigen ‘verdacht pakketje’ Emmen

Foto/Video: Persbureau Meter

Emmen – De politie doet onderzoek naar een verdacht pakket dat in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 januari aan de Fokkingeslag in Emmen is aangetroffen. De politie is ook nog op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben, of mogelijk in bezit zijn van camerabeelden van bijvoorbeeld een deurbel.

Om 23:45 uur kreeg de politie een melding van een verdacht pakket dat onder een voertuig lag. Er is een GRIP 1-situatie afgekondigd. GRIP is de opschaling van hulpdiensten bij incidenten waardoor verschillende hulpverleningsdiensten gemakkelijk kunnen samenwerken.

Geen explosief materiaal
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse voor nader onderzoek. Uit voorzorg zijn drie nabijgelegen woningen ontruimd. Onderzoek aan het pakket wees uit dat er geen sprake is van explosief materiaal. Toen de situatie veilig bleek, konden omwonenden terug naar hun woning. Het voorwerp is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Dat onderzoek bestaat onder meer uit buurtonderzoek, het horen van getuigen en het opvragen en uitkijken van camerabeelden.

Getuigen en informatie gezocht
De politie doen onderzoek naar wie er betrokken is bij het plaatsen van het pakket onder het voertuig. Heeft u in de loop van de avond of nacht iets verdachts gezien of gehoord in die omgeving? Of beschikt u over beeldmateriaal uit de omgeving, van bijvoorbeeld een dashcam of deurbelcamera?

Melden kan via 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Of via het tipformulier op Politie.nl Daaraan zijn ook direct beelden toe te voegen, mocht u daarover beschikken.