Politie zoekt kalende man op crèmekleurige retro-scooter bij zware mishandeling Balkbrug

Balkbrug – Een 41-jarige man werd zondagavond 13 september 2020 mishandeld voor zijn woning aan Het Bastion in Balkbrug. Daarbij werd hij zo hard op zijn oog geslagen dat het mogelijk nooit meer volledig zal herstellen.

Een aantal onbekende mannen had die avond hun scooters in de wijk geparkeerd, waaronder één bij de oprit van het slachtoffer. Er werd veel over gesproken in de buurt-app, waar men extra alert was vanwege een onlangs gepleegde inbraak. De 41-jarige man stapte op de groep mannen af en vroeg wat er aan de hand was.

Oogletsel
Eenmaal buiten ging het mis; er ontstond commotie nadat het slachtoffer de groep aansprak. Eén van de mannen haalde twee keer uit naar het slachtoffer. Een klap tegen diens oog was zo hard dat de man onmiddellijk het zicht verloor.
Het oogletsel is dusdanig dat het slachtoffer meerdere operaties heeft moeten ondergaan. Zijn oog zal vermoedelijk nooit meer helemaal herstellen.

Kalende man
De groep mannen was waarschijnlijk onder invloed van alcohol. De man die het slachtoffer sloeg, was kaal of had heel kortgeschoren haar. Verder heeft hij een lichte huidskleur en een grof postuur, wordt hij tussen 25 en 35 jaar oud geschat en reed hij op een crèmekleurige retro-scooter.

Bestuurder Peugeot Vivacity
Eén van de andere mannen reed op de zwarte scooter, een Peugeot Vivacity, die bij de oprit van het slachtoffer geparkeerd stond. Deze verdachte heeft een lichte huidskleur, is tussen 25 en 35 jaar oud en langer dan 1.80 meter.
Hij had een bijzonder kort lontje, wenste het slachtoffer allerlei ziektes toe en dreigde zelfs hem neer te slaan. Hij had kort haar en droeg die zondagavond een zwart T-shirt.

Groep van twintig man

De andere mannen die erbij waren, reden op een opvallende rode scooter en een grijze of blauwe scooter. Vermoedelijk bestond de totale groep uit zo’n twintig mannen en zouden ze die avond een feestje hebben gevierd.
Het is niet helemaal duidelijk of het een vriendengroep betrof of bijvoorbeeld een bedrijfsfeestje. In ieder geval ging het om mannen van verschillende leeftijden. Er is informatie dat een deel van die groep scooterrijders uit de omgeving van Hoogeveen komt.

Heeft u meer informatie over de groep mannen die de avond van 13 september bij de zware mishandeling in Balkbrug was? Geef het door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/item/man-41-kampt-mogelijk-voor-altijd-met-oogletsel-door-zware-mishandeling/